Török Lovastanya Lovas Klub

1996 óta foglalkozik a családi vállalkozás, üdültetéssel, és lovas szolgáltatásokkal. A megnövekvő igény nem csak a hobby lovasok körében volt elterjedt, hanem egyre többen érdeklődtek a versenysport iránt, ezért létrehoztunk egy sport klubot, amely közhasznú egyesületként működik 2003-óta. A lovas klub eleinte csak 10-12 főt, de mára több mint 80 tagot számlál, kik rendszeresen heti egy, ill. több alkalommal járnak a délutáni lovas edzésekre. A délelőtti órákban a környék szinte összes iskolája és óvodája csatlakozott az Egy iskola, Egy óvoda – Egy lovarda programunkhoz melyben a gyerekek iskolai, óvodai testnevelés óra keretein belül járhatnak az edzésekre. Így az összes, csatlakozott intézmény gyerekei több száz főt számlál.

A klubon belül egyre nagyobb létszámmal foglalkozunk fogyatékkal élők terápiás lovagoltatásával. Az egyesületben, vannak leigazolt versenyzőink, kik mind a díjlovaglásban, díjugratásban és voltizsálásban versenyeznek. A klub színfoltja a Török Lovastanya Lovas Klub Voltizs csapata, kik nem csak versenyeken szerepelnek eredményesen, hanem egész évben kapnak meghívásokat fellépésekre, lovas világtalálkozókra, és ezzel ismertebbé téve az egyesületet.

Az egyesület többi tagja házi versenyeken, illetve vizsgákon mutathatják meg tudásukat, felkészültségüket, mind gyakorlatban, mind elméletben.

A klubéletet gazdagabbá teszik az egyéb játékos klubnapok, játszóházak, karácsonyi, farsangi, húsvéti ünnepek és egyéb programok.

 

A lovas klub alapszabályzata itt olvasható.

 

A Törvényszéki végzés innen letölthető.